Hardloopnieuws.nl; Safari-joggen in Arnhem

08 mei Hardloopnieuws.nl; Safari-joggen in Arnhem

Hardlopers het bos in gestuurd

Vanaf 1 mei heeft Arnhem de primeur met de introductie van ‘safari-joggen. Safari-joggen is de combinatie van hardlopen en het spotten van wild. Onder begeleiding van een gids c.q. instructeur gaan kleine groepjes het bos in, waarbij door de loper of loopgroep uit verschillende afstanden en routes kan worden gekozen. De routes komen langs de plaatsen waar de kans op het spotten van bijv. een hert, ree of wild zwijn het grootst zijn. Het concept van ‘safari-joggen is uniek in Nederland.

Genieten van natuur

Het hardlopen vindt plaats vanuit verschillende startpunten op de Veluwe. Afhankelijk van de groep wordt de afstand en snelheid bepaald. Flexibiliteit en maatwerk staan voorop. De routes worden in de vroege ochtend of tegen de schemering aan gelopen, waardoor de kans op het spotten van wild het grootst is. Respect voor de natuur is belangrijk. Er wordt dan ook niet van de paden afgeweken en in kleine groepen gelopen om de dieren niet te storen in hun eigen leefgebied. Een gedeelte van de opbrengsten komen ten goede van natuurbeschermingsorganisaties. Safari-joggen kent geen winstdoelstelling, maar is opgericht om het hardlopen te stimuleren en meer mensen te laten genieten van natuur.

Safari joggen

“Het idee is ontstaan doordat ik vaak met vrienden op een zomeravond het bos in ging om te rennen. Vaak kwamen we herten of zwijnen tegen en dat is een unieke belevenis. Tegelijkertijd zien we massas hardlopers dezelfde rondjes door de wijk rennen, terwijl er op steenworpafstand zo veel meer te genieten is. Hardlopen in de natuur geeft een extra kick en als je die ervaring kan delen in groepjes van maximaal 5 tot 6 personen, dan maakt dat het bijzonder. Daarnaast kan de gids meer vertellen over de flora en fauna en tips geven die betrekking hebben op looptechnieken. De Veluwe is niet altijd een makkelijk gebied om te lopen, dus hardlopers moeten rekening houden met hoogteverschillen en soms zanderige paden, waardoor een goede conditie een vereiste is. Maar het is iedere zweetdruppel en spierpijntje waard…”, aldus Rob Heusinkveld, mede-oprichter van Safari-joggen.

Voor meer informatie zie www.safari-joggen.nl

Persbericht dit artikel is op 04-06-2009 om 08:23:30 geprint van www.hardloopnieuws.nl verantwoordelijkheid voor de inhoud van het artikel en copyright rechten berusten bij de auteur URL: http://www.dehardloopkrant.com/artikel.php?date=2009-05-08 22:16&id=Safari joggen in Arnhem Copyright © Maart 2000 Running&Sound. Alle rechten voorbehouden

Share
Geen reactie's

Geef een reactie