Maak kennis met de gebieden

Maak nader kennis met de gebieden waar wij Safari-joggen.

NP Veluwezoom

Binnen Nationaal Park Veluwezoom kunnen we alle kanten op. Het gebied is erg uitgestrekt en leent zich dus voor de langere afstanden (> 15 km). Op de oude landbouwgronden gaan we op zoek naar Wilde Zwijnen en damherten. In de zomer hebben we hier bij zonsondergang zelf kans om een fouragerende das te ontmoeten! Op de heidevelden bij Terlet of het Roosendaalse veld komen we regelmatig edelherten tegen. Hoogtepunt ieder jaar is een ontmoeting met een burlend edelhert tijdens de Edelhertenbronst. Gaan we dieper de bossen in dan is er kans om damherten te ontmoeten, wel goed speuren want ze zijn zo verdwenen achter struikgewas of bomen…….

Planken Wambuis

De Planken Wambuis is net als Nationaal Park Veluwezoom een uitgestrekt natuurgebied. Ook hier een gevarieerd landschap van heide, oude landbouwgronden, veel loofbos en ook naaldwoud. Kans op Edelherten, wilde zwijnen en vossen. Vanwege de uitgestrektheid van het gebied is het lastiger hier wild te spotten maar dus zeer geschikt voor de langere afstanden > 20 km en lopers die de Veluwezoom al kennen……

Deelerwoud

Deelerwoud Compact gevarieerd landschap met dennenbos, heidevelden en plukjes loofbos. Het gebied wordt beheert door Natuurmonumenten en sinds een jaar of 15 wordt hier niet meer op edelherten en damherten gejaagd. Daardoor is de kans op het spotten van Edelherten en damherten groot. In de zomer en herfst treffen we ook regelmatig wilde zwijnen aan op zoek naar bosbessen of mast. Zeer geschikt gebied ook voor de kortere afstanden……….

Share