4 juni – Reptielen Hardloop-Safari NP Veluwezoom

25 mei 4 juni – Reptielen Hardloop-Safari NP Veluwezoom

Op zaterdag 4 juni aanstaande organiseren de gidsen van RAVON (Reptielen en Amfibieën Stichting) samen met de hardlopende gidsen van Safari-Joggen een unieke “Reptielen Hardloop-Safari” in NP Veluwezoom.

We beginnen de ochtend op Buitenplaats Beekhuizen met een introductie verzorgd door RAVON. Ronald de Boer (Soortenkenner van RAVON) zal op Buitenpolaats Beekhuizen een intro geven over het gebied en leefwijze van de verschillende reptielensoorten. Na de introductie gaan kleine groepjes hardlopers in de loop van de ochtend (bij het ontwaken van de reptielen) onder leiding van gidsen van Safari-Joggen op pad voor een ca 10-12 km trailrun.

We lopen die ochtend in NP Veluwezoom in de omgeving van Beekhuizen,Herikhuizen en de Posbank langs afwisselende landschapen zoals heide, beekdalen, stuifzanden en ook de vijvers en beekjes van Beekhuizen. Snelheid is minder van belang en bepalen we met de deelnemers. Onderweg zullen we op diverse plekken stoppen om de leefwijze van de reptielen te ervaren en hopelijk ook een gladde slang, zandhagedis of hazelworm te spotten. Om de kans op een reptielen spot zo groot mogelijk te maken, zullen gidsen van RAVON op de stopplekken al wat veldwerk doen voorafgaand aan de komst van de hardlopers zodat ze de schuil en verstopplekken in beeld hebben. Ook geven zij nog een toelichting op de leefwijze.

We hopen dat je die ochtend een prachtige trail-ervaring mee naar huis neemt in 1 van de mooiste stuwwal gebieden van Nederland en bovendien de leefwijze van reptielen op de Veluwe hebt mogen ervaren. We lopen die ochtend niet alleen DOOR de natuur maar ook VOOR de natuur want jouw bijdrage wordt 100% in ontwikkelingsprojecten binnen RAVON en Natuurmonumenten. Deelname bedraagt €17,– dat is inclusief koffie of thee tijdens de intro, Sportdrink na afloop, RAVON info pakket en Beversport korting bon. Bij voldoende animo kunnen we na afloop nog een gezamenlijke lunch genieten in het pop-up restaurant van Buitenplaats-Beekhuizen.

In het kort het programma:

9:00 verzamelen Buitenplaats Beekhuizen
9:10-9:45 Koffie/Thee en Introductie over Reptielensoorten, het leefgebied: Heerikhuizen, Beekhuizen, Posbank en toelichting RAVON (wat doen ze en waar staan ze voor).
9:45 – 11:45 Reptielen Hardloopsafari met diverse stopmomenten en kans op spotten van adder, zandhagedis, hazelworm of gladde slang…….
11:45-12:?? Buitenplaats Beekhuizen, Sportdrink na afloop en nakletsen, ontvangst Ravon infopakket

Bij voldoende animo: Lunch Pop-Up resto Buitenplaats Beekhuizen (niet bij de prijs inbegrepen)

Ben je geïnteresseerd en wil je je Aanmelden? Stuur een email naar info@safari-joggen.nl met onderwerk “Reptielen- Safari” en vermeld met hoeveel personen je wilt deelnemen. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een bevestiging van jullie deelname en route naar de verzamelplaats. De deelnamefee van € 17,– kun je die ochtend bij de gidsen van RAVON en Safari-Joggen voldoen.

LET OP: Bij regenachtig weer zal de Reptielen Safari niet doorgaan: de kans op het spotten van reptielen is dan bijzonder klein.

Meer info over de organisaties achter de Reptielen Hardloop-Safari:

www.ravon.nl
www.safari-joggen.nl

Share
Geen reactie's

Geef een reactie